Belangrijke oproep: "Voor eigenaars van zowel gewone als elektrische fietsen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De politie heeft enkele personen gevat die verdacht worden van fietsdiefstallen. Twee van hen gingen op klaarlichte dag met een slijpschijf te werk.

Politiezone VLAS kreeg een melding van een alerte getuige die twee verdachten een fiets zag stelen op de Grote Markt in Kortrijk. "De verdachten gebruikten daarvoor een slijpschijf", klinkt het.

Na een achtervolging kon de politie de twee verdachten oppakken. Later op de dag deed er zich op dezelfde locatie weer een fietsdiefstal voor.

"Een man zag bij het wandelen naar zijn geparkeerde fiets hoe een verdachte er plots mee wegreed."

Dit keer kon het slachtoffer de verdachte tegenhouden tot de politie arriveerde. Het parket besliste om de drie verdachten te dagvaarden in snelrecht.

"Dieven hebben geen schrik om ook overdag en op drukke plaatsen grove middelen in te zetten om fietsen te stelen", zegt Ruth Vandenberghe, de burgemeester van Kortrijk.

"Enkel door kordaat op te treden, kunnen we ze stoppen en slachtoffers voorkomen. Ik roep eigenaars van zowel gewone als elektrische fietsen op om een stevig slot te gebruiken, alert te zijn en bij verdachte gedragingen onmiddellijk de politie te verwittigen."