Diefstallenplaag aan de gang: "Vaak dure, elektrische fietsen"

door: STS
Elektrische fietsen
Afbeelding bron: Photonews

De politie van de zone Limburg Regio Hoofstad heeft een groot aantal fietsdiefstallen vastgesteld. Vooral dure, elektrische exemplaren werden gestolen.

Sinds 1 oktober werden er binnen de grote ring van Hasselt 17 fietsen gestolen. "Vaak ging het om dure, elektrische fietsen. De meeste fietsen waren wel degelijk goed afgesloten, maar werden gewoon opgeladen en meegenomen", klinkt het bij de politie.

"Na een doorgedreven onderzoek kwam er deze week een doorbraak in het dossier. Op een adres in Hasselt troffen we zeven gestolen elektrische fietsen en een bromfiets aan. De bromfiets en een aantal fietsen konden al terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaars."

De politie is nog op zoek naar de eigenaars van drie elektrische fietsen, een kinderzitje en een fietstas. Intussen wordt het onderzoek naar de verdachte(n) van de diefstallen verdergezet.

"We willen ten slotte nogmaals benadrukken dat het belangrijk is om aangifte te doen van een fietsdiefstal. Dit kan in een politiekantoor of volledig online via Police-on-web."