"Geen compassie": Kordaat optreden tegen jongeren die coronaregels niet volgen en voor overlast zorgen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De lokale politie Mechelen-Willebroek is streng opgetreden tegen jongeren die voor overlast zorgden in het Brouwershof en de coronamaatregelen aan hun laars lapten. 

Het afgelopen weekend ontving lokale politie Mechelen-Willebroek meerdere meldingen van overlast in het Brouwershof en directe omgeving. Een overlastproblematiek die zich vooral voordoet onder de vorm van hangjongeren, waarbij onder meer het samenscholingsverbod en de mondmaskerplicht genegeerd wordt. Maar ook het verstoren van de rust door het gooien van knalbommetjes is een ergernis voor de buurtbewoners.

“Wij sparen als gemeente kosten noch moeite om van deze omgeving een aangename buurt te maken. Ik tolereer het niet dat enkelingen dit hier komen verpesten”, steekt burgemeester van Willebroek Eddy Bevers van wal.

Maandagavond voerde de politie een actie uit waarbij de overlast werd aangepakt en de jongeren van straat werden geplukt. Maar liefst 7 jongeren werden geïdentificeerd voor het verstoren van de openbare orde.

Een aantal onder hen krijgt ook nog een proces-verbaal voor sluikstorten, alcohol- en drugsbezit en het negeren van een politiebevel. Het schenden van de maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het coronavirus zal eveneens geverbaliseerd worden.

“Met het organiseren van deze politieactie als directe reactie op de overlastmeldingen van het weekend tonen wij aan dat we de problematiek bij de wortel zullen aanpakken. Geen compassie of medelijden met deze jongeren. Zij zullen hun straffen niet ontlopen,” besluit burgemeester Eddy Bevers.