Gewapende inbrekers sparen zestiger niet: Tal van klappen gekregen en neergeschoten

door: STS
Inbreker - gewapende overval - home invasion
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een zestiger is gewond geraakt bij een gewelddadige home invasion. Politie en parket hebben een opsporingsbericht verspreid om de daders te kunnen vinden.

Het was op 17 maart van vorig jaar toen twee gemaskerde daders omstreeks 20.00 uur een woning binnendrongen in de Rue de La Hesse in Givry.

De twee inbrekers eisten geld en bedreigden de 65-jarige bewoner met een pistool.

"Het slachtoffer ging hier niet op in en kreeg tal van klappen. Eén van de daders schoot de man neer, waardoor hij gewond raakte aan de schedel."

Het slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen. De daders vluchtten te voet in de richting van Gives. "Ze zijn tussen de 1m75 en 1m80 lang en atletisch gebouwd. Ze droegen donkere kledij", aldus de politie

"Op de dag van de feiten werd in de school van Givry een vergadering gehouden over de fusie van de gemeenten Bastenaken en Bertogne. We zijn op zoek naar mensen die mogelijk vóór of na deze vergadering de twee daders in het dorp Givry hebben gekruist."

De speurders zijn ook op zoek naar getuigen die verdachte handelingen of een verdacht voertuig hebben opgemerkt, voor of na het incident, in de buurt van het huis van het slachtoffer. "Alle informatie over deze zaak is nuttig voor het onderzoek. Discretie wordt verzekerd."

De speurders contacteren kan via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu of  via het gratis nummer 0800/30.300.