Geweld tegen hulpdiensten, politie moet ingrijpen: "Hij beet een ambulancier"

door: STS
politie Oostende
Afbeelding bron: Photonews

Een man die medische hulp nodig had heeft zich agressief gedragen tegenover de hulpdiensten. Eén ambulancier werd daarbij gebeten.

Het was maandagochtend rond 08.30 uur toen de politie van Oostende werd opgeroepen naar de daklozenopvang in de Nieuwpoortsesteenweg.

"Een 51-jarige man was er van de kaart door een ontregelde suikerspiegel. Er kwam een ambulance ter plaatse om hem naar het ziekenhuis te brengen voor controle", klinkt het bij de politie.

"De Oostendenaar stelde zich echter onvoorspelbaar en agressief op tegenover de hulpdiensten en weigerde zomaar in de ambulance te stappen. Ook tijdens de rit naar het ziekenhuis probeerde hij zich meermaals los te maken. In het ziekenhuis sloeg de man wild om zich heen."

De politie besloot hem te handboeien, maar ook dat liep niet van een leien dakje. "Bij het overmeesteren beet de man in de duim van een helpende ambulancier."

"Uiteindelijk hebben we hem in de isolatiecel geplaatst. Er werd een pv opgesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen."