Homokoppel beleeft nachtmerrie na huwelijksfeest: Dader ontkent alles

door: STS
Gaybashing - Homohaat
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een man die een homoseksueel koppel heeft aangevallen is voor de correctionele rechtbank van Luik moeten verschijnen.

De dader viel het homoseksuele koppel aan toen ze na een huwelijksfeest op weg waren naar hun wagen. De jongeman duwde één van hen op de grond en sloeg hem.

Het slachtoffer liep daarbij verschillende verwondingen op: kneuzingen, een gebroken neus en een hersenschudding. Hij kon maandenlang niet werken na het traumatiserende voorval.

"De slachtoffers begrepen niet waarom ze werden aangevallen. Maar een onafhankelijke getuige verklaarde dat de verdachte homofobe opmerkingen ('dikke flikker', 'vuile flikker') had gemaakt en hen daarna zonder reden had aangevallen", laat Unia weten.

Schadevergoeding

De dader zei in de rechtbank dat hij het zich allemaal niet meer zo goed herinnerde, omdat hij dronken was. Hij ontkende de homohaat. De rechter legde hem een celstraf van één jaar met uitstel op. Hij moet zijn slachtoffers 4.000 euro schadevergoeding betalen.

"Het verheugt ons dat dergelijke daden van homofoob geweld worden bestraft. Deze veroordeling ligt in de lijn van onze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat haatmisdrijven effectief vervolgd worden", aldus Unia.