Jongeman sterft na interventie van politie in Brussel

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdagavond rond 19 uur ging de politie van Brussel over tot de controle van een groep mensen op het Noordplein. Ze overtraden het samenscholingsverbod. 

Tijdens de controle vluchtte een jongeman weg, maar hij werd even later na een achtervolging door de politiediensten gearresteerd. 

Hij werd overgebracht naar het commisariaat, maar bij aankomst bleek hij bewusteloos te zijn. De mug en een ziekenwagen kwamen ter plaatse. De jongeman overleed in het ziekenhuis om 20.22 uur. 

Het parket van Brussel werd hiervan ingelicht en heeft onmiddellijk diverse onderzoeksopdrachten bevolen. Onderzoek onmiddellijk opgenomen door het Comité P en afstapping ter plaatste van het Comité P. Er vond een aanstelling van een wetsgeneesheer om autopsie uit te voeren, alsook een toxicologisch onderzoek aangesteld. 

Er was ook een inbeslagname en analyse van de bewakingsbeelden, zowel in het commissariaat als op de plaats van de interpellatie. Het onderzoek is lopende om de juiste oorzaak van de feiten te achter halen die geleid hebben tot het overlijden van deze jonge man.