Jongen verkoopt vervalste coronatestresultaten: 'Positief of negatief, zeg het maar'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In Brussel heeft de politie een jongeman gevat die valse Covid-testcertificaten verkocht. Hij gebruikte daarvoor de naam van een huisarts. Het was de arts die aan de alarmbel trok toen hij merkte dat hij het slachtoffer was geworden van identiteitsdiefstal.

De 18-jarige jongeman had via Snapchat een advertentie geplaatst, waarbij hij medische attesten aanbood, die naargelang de duur van de werkonderbreking aan 10 tot 20 euro per stuk verkocht werden. Dat meldt de Brusselse politie.

Verder bood hij valse coronatestresultaten aan, zowel positieve als negatieve, aan 40 euro per stuk. Hij gebruikte het certificaat van een bestaand laboratorium en voegde er de naam van de huisarts aan toe als voorschrijver.

De politie kan de verdachte afgelopen donderdag oppakken. Hij bekende dat hij al twee weken bezig was met deze illegale praktijken. De jongeman is geen onbekende voor de politie; hij maakte zich eerder al schuldig aan bezit van verdovende middelen, slagen en verwondingen, bedreigingen, diefstal, bezit van wapens en munitie en afpersing. Hij werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.