Kind en Gezin in oog van storm na dood van zes maand oude baby

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: wvds

Een baby van amper zes maand oud is vrijdag overleden nadat het woensdag overgebracht werd uit een kinderdagverblijf in Mariakerke.

De baby overleed vrijdag in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Het was woensdag met levensbedreigende verwondingen binnengebracht.

Het kind verbleef in crèche ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke. Het kind liep een hersenletsel op, de vader van de uitbaatster is aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Ook de uitbaatster is in verdenking gesteld.

De voorbije jaren waren er geregeld problemen en klachten over de ruwe behandeling van de kinderen. Kind en Gezin werd toen al ingeschakeld. Er is dan ook heel veel kritiek omdat de organisatie niet vroeger ingegrepen heeft.

“In eer en geweten hebben we alles gedaan wat we juridisch konden”, zegt Katrien Verhegge, topvrouw bij het agentschap Opgroeien waar Kind en Gezin onder valt, in ‘De Zevende Dag’.

“Ik zit hier heel nederig en we gaan in de toekomst verder kritisch kijken, samen met het expertenteam en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. De volgende stap is een ethisch comité om grijze zones aan te pakken.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24