Vlaams Belang eist ontslag: “Was men zich er dan niet bewust van?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang heeft door de onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang meer en meer twijfels gekregen over de positie van de leidend ambtenaar van het Vlaams agentschap Opgroeien.

Eerder deze week vond de achtste hoorzitting plaats van de onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang. Na de leidende figuren van het agentschap Opgroeien en Kind & Gezin gehoord te hebben, is het voor het Vlaams Belang duidelijk geworden dat er bij beide instellingen een werkingsprobleem is. Met name de positie van Katrien Verhegge als leidend ambtenaar ligt steeds meer onder vuur.

"Er zijn bij Opgroeien talloze meldingen binnengekomen van incidenten bij kindjes met schedelbreuken, hoofd- en hersentrauma's en zelfs hersenbloedingen, die niet geregistreerd of ernstig onderzocht werden", zegt Malfroot. "Indien de procedures goed waren opgevolgd, had dit nochtans wel gemoeten."

Malfroot vraagt zich af waarom opvanginitiatieven met herhaaldelijke meldingen en tekorten niet sneller gesloten werden om nieuwe incidenten te voorkomen. "Waarom zijn er in het verleden geen opvanginitiatieven gesloten uit voorzorg, zoals dit nu blijkbaar wel kan? Was men zich dan niet bewust van de hoogdringendheid?"

Het Vlaams Belang vraagt zich af of Katrien Verhegge nog wel op de juiste plaats zit bij Opgroeien. "Er is een duidelijke zwijgplicht bij dit agentschap. De verschillende doofpotoperaties in een sector waar gezorgd moet worden voor ons dierbaarste bezit hebben mensen geraakt. De vraag is dan ook of de positie van Verhegge nog houdbaar is."

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24