Mahdi zet Turkse imam het land uit nadat hij bepaalde uitspraken doet

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft een Turkse imam het bevel gegeven om het grondgebied te verlaten. 

In oktober kreeg de Dienst Vreemdelingenzaken een aanvraag voor de verblijfs- en arbeidsvergunning van de imam te verlengen. Na onderzoek bleek dat de man de openbare orde of de nationale veiligheid kan schaden, zo klinkt het in een persbericht van Mahdi. 

"Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaats", zegt Mahdi. "Het stigmatiseren van de holebigemeenschap en dit soort boodschappen verder verspreiden kunnen wij niet tolereren. Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren binnen een geloofsgemeenschap.” 

“Als imam heb je een voorbeeldfunctie en al zeker als je ooit het recht hebt gekregen om in België te komen werken. Wie zich niet aan onze waarden wil houden, moet daar de gevolgen van dragen." 

Gisteren maakte minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) bekend dat hij een procedure opstart om de erkenning van Yesil Camii moskee in Houthalen-Helchteren stop te zetten na homofobe uitspraken. Of het om dezelfde imam gaat is niet duidelijk.