Egbert Lachaert kan het niet geloven: "Net nu schuift die partij een homofoob persoon naar voren"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft serieuze bedenkingen geuit bij de beslissing van Vlaams Belang om Jef Elbers naar voren te schuiven voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Elbers doet in een interview in De Standaard enkele opmerkelijke uitspraken: "Ik heb op Ketnet dingen gezien die echt vunzig waren. Het is precies alsof heterofilie abnormaal wordt. Iedereen moet homofiel zijn, dat wordt opgehemeld."

Of nog: "Ik vind een gay pride echt vies. Dat exhibitionisme op die karren, die strontkarren, met hun spulleke in een suspensoir. Mannen die elkaar aan het aflebberen zijn en vrouwen die elkaar aan het aflebberen zijn."

Egbert Lachaert reageerde verontwaardigd op Twitter: "In een week waarin LBGQT-rechten centraal stonden (door de moord op David Polfliet, red.), draagt het Vlaams Belang een homofoob voor in het VAF. Liberalen zullen altijd voorop lopen voor gelijke rechten voor ieder mens, wat je geaardheid ook is. Vrijheid is geen exclusief goed voor blanke hetero mannen."