Man die zware zedenfeiten pleegde, met geweld, is kunnen ontsnappen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een man die zware zedenfeiten pleegde en na een lange gevangenisstraf geïnterneerd was, is kunnen ontsnappen. Hij was enkele dagen op vrije voeten, tot hij in Nederland gearresteerd kon worden.

"De 59-jarige man uit Dilsen-Stokkem werd geïnterneerd voor negen zware zedenfeiten, waarbij hij geen geweld schuwde tegenover zijn slachtoffers", laat het parket weten.

"Het gaat om feiten die gepleegd werden tussen 1991 en 2003, in ons land en in Nederland. Hij werd daarvoor veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. In 2010 werd die gevangenisstraf via een ministerieel besluit omgezet in een internering."

De man verbleef sindsdien in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Maar op 3 januari kon hij tijdens een medische afspraak in een ziekenhuis ontsnappen aan zijn begeleiders.

"De ontvluchting van deze geïnterneerde werd meteen als zeer risicovol ingeschat en er werd niets aan het toeval overgelaten. Er werd meteen een nationaal en Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven."

"Het FAST-team van de federale politie schakelde snel en dankzij intensief speurwerk in samenwerking met het Nederlandse FAST kon de man zondagnamiddag worden gearresteerd in het Nederlandse Zwolle. De overleveringsprocedure is opgestart."