Man neemt recht in eigen handen omdat zijn vriendin niet kan slapen

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een man heeft in Leuven het recht in eigen handen genomen toen zijn vriendin niet kon slapen door een groep jongeren die lawaai maakte op straat.

Vorige week woensdag werd een 18-jarige man omstreeks 2u30 ter hoogte van het kruispunt tussen de Naamsestraat en de Sint-Beggaberg in Leuven bedreigd met een mes. Het slachtoffer was op de openbare weg aan het praten met enkele jongeren toen hij plotseling achter zich een man opmerkte die een mes vasthield.

De 36-jarige verdachte uit Leuven plaatste het mes op een tiental centimeter van de keel van het slachtoffer omdat zijn vriendin niet kon slapen door het lawaai van de jongeren. De verdachte gaf aan dat hij het slachtoffer zou neersteken als deze niet zou vertrekken.

Toen de politie ter plaatste kwam, had de verdachte de plaats van de feiten reeds verlaten. Dankzij de omschrijving van de verdachte en diens kledij door het slachtoffer en de getuigen kon de politie de verdachte intercepteren ter hoogte van de Schapenstraat. Hij was op dat ogenblik niet meer in het bezit van het mes, dat door de politie op de grond in de omgeving van de Schapenstraat werd aangetroffen.

Tijdens een huiszoeking in de woning van de verdachte vond de politie meerdere gelijkaardige messen en gaf de vriendin van de verdachte aan dat zij het door de politie gevonden mes herkende. Tijdens zijn verhoor ontkende verdachte aanvankelijk alle feiten. Nadien bekende hij toch een mes te hebben vastgehad en bedreigingen te hebben geuit. Hij ontkende evenwel dit mes nabij de keel van het slachtoffer te hebben gehouden.