Politie ontdekt lockdownfeestje: Feestvierders riskeren hun leven om te ontsnappen

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft de politie donderdagavond moeten ingrijpen wegens nachtlawaai. Dat was afkomstig van een lockdownfeestje.

Het was in de Sint-Jozefstraat dat er luide muziek te horen was. "Toen we aanbelden aan het pand zagen we verschillende mensen kijken van achter de gordijnen. De muziek werd afgezet en de ramen gesloten. Ook was het geluid van openschuivende ladders te horen", meldt de politie.

Een buurtbewoonster wist de agenten te zeggen dat er net vier personen met een ladder op haar terras waren gekropen, richting het dak. Via haar woning kon de politie vaststellen dat er inderdaad meerdere personen op verschillende daken van woningen in de straat waren gekropen.

"Eén jongeman zat zelfs op de nok van een dak nadat hij via de dakpannen omhoog was geklommen. Ondanks zijn precaire situatie bewoog hij zich naar de rand van het dak om zich zo ver mogelijk van de politie te verwijderen."

Brandweer

De politie vroeg daarop bijstand aan de brandweer om zeker te zijn dat iedereen veilig van de daken gehaald kon worden. "In totaal werden elf personen, allen tussen 19 en 22 jaar oud, van de daken geplukt. In de woning was duidelijk een lockdownfeest gaande. Er had zich bovendien nog een persoon op de zolder verstopt, ook die kreeg een pv."

Kort na de tussenkomst van de politie en brandweer werd er een nieuwe oproep ontvangen uit de straat. "Een bewoner van de straat was gewekt door twee personen die op hun dakraam hadden zitten kloppen. Ook deze twee achterblijvers werden van het dak geplukt en krijgen de rekening gepresenteerd."