Meisje vermoord, moeder verdacht: Ze mishandelde en vernederde het kind

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een moeder en haar partner staan terecht voor de moord op een meisje van 16 maanden oud. Beiden ontkennen haar vermoord te hebben of iets met haar dood te maken te hebben.

De kleine Star stierf in september 2020. Ze had verschillende verwondingen opgelopen, veroorzaakt door slagen en/of stampen in de buikstreek.

Dat leidde tot verwondingen aan meerdere organen. Bovendien scheurde een belangrijke ader, hetgeen tot de dood van het kind leidde.

Nu staan moeder Frankie en haar partner Savannah terecht. De vrouwen ontkennen iets met de dood van Star te maken te hebben. Maar de moeder beschreef haar dochter in een sms als 'boosaardig', nadat ze lippenstift over haar gezicht had gesmeerd.

Emoji's

Ze filmde het kind ook bij valpartijen en andere incidenten en deelde die beelden, voorzien van 'grappige' emoji's.

Zo kreeg de jury beelden te zien van hoe het meisje op een stoeltje in slaap aan het vallen was. Uiteindelijk viel ze op de grond, waarbij ze het stoeltje op zich trok. Geen van de vrouwen schoot te hulp, meldt The Daily Mail.

In de plaats daarvan bewerkte de moeder de beelden zodat ze vertraagd afspeelden, en zette ze er dramatisch klinkende muziek over, alvorens ze met de woorden "heb het verkl**t" en een hoop lachende gezichtjes naar een vriendin te sturen.

In een andere video was dan weer te zien hoe de baby blauwe plekken, een gezwollen rechterkaak, en schrammen op het voorhoofd en een oor had. Na haar dood werd ook vastgesteld dat ze ooit twee breuken in haar rechterbeen had opgelopen, veroorzaakt door een krachtige draaibeweging.

Google

De moeder blijkt ook opmerkelijke zoekopdrachten te hebben ingevoerd op Google, zoals 'hoe lang duurt het vooraleer blauwe plekken en zwellingen verdwijnen?'.

De 20-jarige moeder en haar 28-jarige partner, beiden uit het Engelse Keighley, worden als enige verdachten beschouwd. Het proces wordt voortgezet.

Download nu de gratis app van Redactie24