Moeder doet onthutsend verhaal over kinderdagverblijf: “Ze is een beetje moe zeiden ze”

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Een moeder heeft op Facebook haar verhaal gedaan over wat haar baby overkwam in een kinderdagverblijf. Dat gebeurde in het Oost-Vlaamse Evergem.

“Hartverscheurend en nooit gedacht dat dit verhaal zo dicht zou komen”, schrijft L.I. op haar Facebookpagina. “Shaken baby syndroom.” De vrouw had haar dochtertje opgehaald in de crèche, waarbij de uitbater haar had laten weten dat het kindje wat moe was. Toen de vader van de vrouw zei dat er iets niet klopte, verwittigden ze meteen de hulpdiensten. Op intensieve zorgen werd vastgesteld dat het kindje een hersenbloeding had.

“En niets zeggen, oh ze is een beetje moe?! Nee jong, je hebt onze dochter door elkaar geschud en van niets gebaart. Enorm enorm pijnlijk uw kind zo te zien vechten en pijn hebben door toedoen van een ander. Machteloos.…”

Het kindje is ondertussen al wat beter, maar het blijft afwachten of het blijvende lichamelijke schade aan het voorval zal opgelopen hebben. Agentschap Opgroeien heeft het kinderdagverblijf voorlopig gesloten.

“In het kader van een gerechtelijk onderzoek zijn een man en een vrouw opgepakt”, laat het parket ondertussen weten. “Een baby is donderdag gewond geraakt in een crèche in Evergem. Naar aanleiding van deze feiten is een man opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die liet hem vrij onder voorwaarden. Een vrouw is eveneens opgepakt en gearresteerd. Zij wordt maandag voorgeleid.”