Opgepast in de supermarkt: Dieven kijken mee aan de kassa, en op de parking slaan ze toe

door: STS
Supermarkt - kassa
Afbeelding bron: Photonews

Twee mannen en een vrouw hebben bejaarde mensen bestolen bij supermarkten. Ze maakten tienduizenden euro's buit en zijn daar nu voor veroordeeld.

De daders gingen gewiekst te werk. Aan de kassa van de supermarkt gingen twee van hen aanschuiven achter een slachtoffer, telkens een bejaard persoon. Een derde dader stelde zich strategisch op, om te kunnen zien welke pincode het slachtoffer ingaf.

Op de parking van de supermarkt voerden ze hun plan verder uit. Het slachtoffer werd afgeleid door twee van de daders, zodat de derde de bankkaart kon stelen. "In sommige gevallen staken ze een andere bankkaart terug, zodat het langer zou duren tot het slachtoffer opmerkte dat zijn bankkaart weg was", weet VRTNWS te melden.

De drie daders, afkomstig uit Roemenië, liepen tegen de lamp door camerabeelden. Ze zijn nu in de rechtbank schuldig bevonden aan bankkaartfraude. Een van de mannen en de vrouw kregen een celstraf van vier jaar opgelegd. Zij zaten al een jaar in voorhechtenis, de rest van hun straf is voorwaardelijk.

De andere man, die zijn kat stuurde naar de rechtbank, kreeg vier jaar effectieve gevangenisstraf opgelegd.