Opgepast voor dit duo: "Ze lieten hun slachtoffer (61) voor dood achter"

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar deze twee personen. Ze worden ervan verdacht een diefstal met geweld te hebben gepleegd op een zestiger.

De feiten speelden zich af in Lokeren. Het slachtoffer is een 61-jarige man, die de Fonnefeesten bezocht had.

"Op 11 augustus 2023, na een avondje stappen, was het slachtoffer op weg naar huis. Toen hij omstreeks 03.30 uur over de Kaai via de Sportlaan liep, kreeg hij het gevoel dat hij achtervolgd werd."

"Op de Oudebruglaan kreeg hij plots een trap tegen zijn benen. Vervolgens kreeg hij nog klappen, waaronder een trap in het aangezicht, waardoor hij viel en het bewustzijn verloor."

"De daders stalen de portefeuille uit de achterzak van het slachtoffer en lieten hem voor dood achter. Ze werden gefilmd door bewakingscamera’s die opgesteld stonden in en rond de feestzone."

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, is er een opsporingsbericht verspreid.

Verdachte 1: een man van vermoedelijk tussen de 18 à 25 jaar oud. Hij heeft kort, krullend haar, een snor en een baard. Hij droeg een donkere trui met witte letters van het merk Balenciaga, een donkere jeansbroek en bleke sneakers.

Verdachte 2: een man van vermoedelijk tussen de 18 à 25 jaar oud. Hij had een kort carré-kapsel en droeg een donkere trui, een blauwe jeansbroek en bleke sneakers.

Wie informatie kan verstrekken over dit feit of over de verdachten, wordt gevraagd om de politie te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.

Tags