Parket maakt alle details bekend over aanval op politieagenten in Brussel

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Het federaal parket heeft op een persconferentie de nodige details bekendgemaakt over wat er precies bij de aanslag in Brussel gebeurd is.

De patrouille van de politie stond voor het rode licht toen de dader de deur van de chauffeur in de hals stak. Hij liep naar de passagierskant en stak de andere agent in de arm. Die agent kon nog versterking oproepen. Hij verklaarde dat de man ‘Allahu Akbar’ riep bij het steken.

Een patrouille die versterking kwam bieden kon de man neerschieten. De agent die als chauffeur in de wagen zat en eerst aangevallen werd is degene die overleden is. De andere agent werd vannacht nog geopereerd en is buiten levensgevaar. De dader, waarvan eerst gezegd werd dat hij overleden was, is wel degelijk nog in leven. Hij zal verhoord worden van zodra dat mogelijk is.

Over de dader is al heel wat bekend. “Het gaat om Yassine M., geboren in 1990 in ons land en woonachtig in Evere”, vertelt het parket. “De man is gekend voor strafbare feiten en zat van 2013 tot 2019 in de cel. Hij staat inderdaad op de OCAD-lijst.”

Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord en poging tot moord in een terroristische context. De verdachte is een ex-gedetineerde die als Potentieel Gevaarlijke Extremist op de OCAD-lijst stond.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24