Politie in hinderlaag gelokt en daarna bekogeld met stenen: “Rotte appels moeten eruit”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het gaat volledig mis in Molenbeek. Zaterdagavond werd de politie er in een hinderlaag gelokt. Daarna werden ze bekogeld met stenen.

De politie werd zaterdagavond opgeroepen voor een massale vechtpartij vlakbij metrostation Beekkant. In de Molenbeekse wijk rond metrostation Beekkant geldt, net als in de Sippelbergwijk, een samenscholingsverbod sinds eerdere gevallen van agressie. 

In de nacht van zaterdag op zondag kwam het rond Beekkant toch tot een massale vechtpartij. Toen de politie arrestaties wilde verrichten werden de ordediensten vanuit de woonblokken bekogeld. Hierop werden nog verdere aanhoudingen verricht. Het lijkt er op dat de vechtpartij een interventie wilde uitlokken en het dus opnieuw om een hinderlaag ging.

"Opnieuw tijdelijk samenscholingsverbod"

Het Vlaams Belang wil nu dat er drastische maatregelen genomen wordt. "Het is duidelijk dat een samenscholingsverbod opnieuw tijdelijk nodig is, want de criminele elementen in de wijken worden nerveus", stelt Brussels Vlaams Belang-voorzitter, senator Bob De Brabandere. 

"De criminele structuren moeten worden uitgerookt, de rotte appels moeten er uit. Er moet daarom een structureel actieplan worden uitgevoerd. Als dat zelfs in de Brugse Poort in Paarsgroen/Vivaldi-Gent (kortstondig) kon, moet dat zeker ook in Brusselse probleemwijken kunnen." 

"De problemen in die wijken hebben vaak criminele aspecten die de gemeentegrenzen overstijgen, het Gewest heeft dus ook een rol te spelen", benadrukt fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael van Vlaams Belang. 

"Het blijft een treurige zaak voor de Brusselaars dat minister-president Rudi Vervoort (PS), die uitgebreide veiligheidsbevoegdheden heeft gekregen, zich blijft wegstoppen. We verwachten dat Vervoort deze bevoegdheden maximaal uitput."