Politie moet alles uit de kast halen: "Wilde achtervolging aan waanzinnige snelheden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Op de E19 heeft woensdag rond het middaguur een wilde achtervolging plaatsgevonden. Een bestuurder weigerde er de stoppen op bevel van de politie en reed aan hoge snelheid weg.

Het was de federale wegpolitie die ter hoogte van Loenhout, in de richting van Antwerpen, een automobilist wilde controleren die onsportief rijgedrag vertoonde op de snelweg.

De bestuurder van de Fiat 500X negeerde echter het bevel om te stoppen en vluchtte weg, waarbij snelheden van boven de 200 km/u gehaald werden. "Hij slalomde tussen het verkeer en reed verschillende keren over de pechstrook. Hij heeft ook op verschillende momenten geprobeerd om politievoertuigen aan te rijden."

Viaduct van Wilrijk

"Op de Antwerpse Ring nam hij de afrit Berchem. Op de brug sloeg de bestuurder eerst linksaf, maar maakte dan snel een bocht van 180 graden en reed naar de Singel. Daar reed hij met hoge snelheid over het fietspad. Via de Jan Van Rijswijcklaan en R11 kwam de wagen tot stilstand onder het viaduct van Wilrijk."

Drugsfeiten

De 24-jarige man gaf zich over aan de politie, die op dat moment met een vijftiental ploegen ter plaatse was. "De man, afkomstig uit het Brusselse, is bij politie en gerecht bekend voor drugsfeiten en hij werd ook eerder veroordeeld. Het parket van Antwerpen zal hem voorleiden voor poging tot doodslag, gewapende weerspannigheid en kwaadwillige belemmering van het verkeer." De politie roept automobilisten en fietsers die getuige waren van de feiten op om zich te melden.