Politie volgt man en vrouw in Lidl en doet schokkende vaststelling

door: STS
Lidl supermarkt
Afbeelding bron: David Marin Foto / Shutterstock.com

De politie heeft twee personen geschaduwd die een supermarkt van Lidl binnenstapten. De agenten konden hen betrappen op diefstal.

"Een fenomeengerichte patrouille volgde een wagen met Franse nummerplaten, die stopte aan de Lidl in Leuven. Toen de twee inzittenden de winkel betraden, besloten de agenten hen te volgen", vertelt het parket.

"In de winkel konden ze vaststellen dat de man en de vrouw eerst voedingsmiddelen in de winkelkar legden. Even later waren deze uit de winkelkar verdwenen. Ze gingen naar buiten met enkele koopwaren."

"Eens buiten intercepteerde het fenomeenteam de verdachten aan hun wagen. Tijdens het fouilleren werden in hun kledij een behoorlijk aantal gestolen voedingswaren aangetroffen, ter waarde van 73 euro."

Zara en C&A

In de wagen van het duo werden kleren aangetroffen uit winkels als Zara en C&A. "De prijskaartjes werden van de kledij getrokken, de touwtjes van de labels hingen er wel nog aan."

"Verder werden er nog flesjes parfum uit de Lidl gevonden, ook deze bleken gestolen."

De verdachten zijn een man van 21 jaar oud uit Moldavië en vrouw van 31 jaar oud uit Oekraïne. Ze worden gedagvaard via de snelrechtprocedure. Begin maart moeten ze voor de correctionele rechtbank verschijnen.