Steeds driester geweld tegen hulpdiensten in Brussel: "Dit kan niet blijven duren"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Het geweld tegen hulpdiensten neemt zienderogen toe. De afgelopen dagen gebeurden meerdere incidenten in de Brusselse Marollen en de politie maakt zich zorgen. 

Zaterdagavond vernielde een groep jongeren de ruiten van een crèche, staken ze een auto in brand en bekogelden ze twee brandweerwagens met molotovcocktails. 

Een dag eerder werden vier politievoertuigen bekogeld minderjarigen. Agenten konden twee jongeren aanhouden.

Een week eerder schoot men vuurpijlen naar agenten die ter plaatse gingen na een oproep over intrafamiliaal geweld. "Er werden in die buurt toen vanop zo'n 20 meter een vijftal vuurpijlen op onze mensen afgevuurd", vertelt politiewoordvoerder Olivier Slosse aan Redactie24.

Die mensen hebben ons ook nodig

"Er is veel hoogbouw in de buurt en dat maakt het wat makkelijker om iets anoniem te gooien. Het is een situatie die absoluut ontoelaatbaar is. Met die vuurpijlen was het één van onze ploegen die tussenkwam voor intrafamiliaal geweld, dus die mensen hebben ook ons nodig. We zijn er voor slachtoffers van andere zaken en op dat moment worden we bestookt met vuurwerk." 

Voertuigen van hulpdiensten worden wel vaker bekogeld, maar niet op zulke manier. “Dat gebeurt wel, dat is niet ongewoon. Molotovcocktails en vuurpijlen zoals enkele dagen geleden, dat is wel ongebruikelijk."

"Het is in die buurt op dit moment een gegeven dat sommige mensen daar materiaal en personen als doelwit nemen. Dit kan niet blijven duren", aldus Olivier Slosse.