Tienduizenden euro’s worden zo maar te grabbel op straat gegooid

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In Hoboken werden er zaterdagavond tienduizenden euro’s op straat gegooid. De politie legt uit wat er aan de hand was.

Een patrouille van de politie wilde zaterdagavond een auto controleren na een verkeersovertreding. De wagen reed enkele blokjes rond, maar ging er plots in volle vaart vandoor.

Tijdens de vlucht werd een grote hoeveelheid cash geld uit de wagen gegooid. De wagen kon ontsnappen. De politie recupereerde tienduizenden euro’s, maar wellicht hebben passanten ook een mooie som geld kunnen oprapen.

Waarom de verdachten op de vlucht sloegen is niet meteen duidelijk. Iets later merkte de politie de wagen op, met een andere nummerplaat. Het kwam tot een nieuwe achtervolging, maar nu werd de wagen wel onderschept in Schaarbeek na een rit op de A12.

“De twee inzittenden bleken een gerechtelijk verleden te hebben. De bestuurder had bovendien ook een rijverbod”, klinkt het bij de politie.

Geen geld of bezwarend materiaal was er echter te vinden in de auto. Bovendien bleek het ook niet om precies hetzelfde type wagen te gaan, waardoor het wellicht om twee verschillende auto’s ging. Later op de nacht kwam een man zich aangeven, als bestuurder van de eerste auto.

“Na verhoor werd beslist om de man voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Hij wordt verdacht van witwas. De twee inzittenden van de andere wagen werden na verhoor vrijgelaten.”