Toerist op gewelddadige wijze beroofd van peperduur uurwerk

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een toerist is het slachtoffer geworden van twee dieven. Die gingen met zijn peperduur uurwerk aan de haal.

De diefstal deed zich voor in Brussel en gebeurde volgens de politie "op een redelijk gewelddadige manier, aan de deur van het hotel waar de toerist verbleef".

"Toen het slachtoffer even naar zijn kamer wilde terugkeren, werd hij langs achteren vastgegrepen door een eerste verdachte. De dief probeerde het uurwerk van de pols te trekken, maar het slachtoffer verweerde zich kranig."

"Een tweede verdachte kwam zijn kompaan helpen en deelde een vuistslag uit in het aangezicht van het slachtoffer. De twee dieven slaagden uiteindelijk in hun opzet en zetten het op een lopen in tegenovergestelde richting."

Het slachtoffer, een voorbijganger en een politiepatrouille konden één van de verdachten na een achtervolging vatten. Het was de persoon die in bezit was van het gestolen uurwerk.

De tweede verdachte kon door een vriend van het slachtoffer en omstaanders in bedwang gehouden worden tot de politie arriveerde om hem te arresteren.

30.000 euro

Het gestolen uurwerk, volgens de politie een Hublot ter waarde van 30.000 euro, kon terugbezorgd worden aan het slachtoffer. "Het horloge was wel beschadigd geraakt aan de sluiting."

"De twee dieven, illegaal in het land, werden meegenomen naar het politiecommissariaat. Eén van hen is reeds gekend voor vier feiten van zware diefstal met geweld en een feit van zakkenrollerij. Na contact met het parket kregen beide verdachten een rechtstreekse dagvaarding om later te verschijnen voor de correctionele rechtbank."