Twee mannen doen aangifte bij politie over wat ze meemaakten in gehuurd vakantiehuis

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In een gerechtelijk onderzoek naar de ontvoering van twee mannen uit Antwerpen heeft de onderzoeksrechter drie verdachten aangehouden.

Op 21 juni deden twee mannen (40 en 52 jaar) aangifte bij de politie van een ontvoering met geweld. Ze zouden zijn vastgehouden in een gehuurd vakantiehuis in Brasschaat, waar ze werden bedreigd en ook fysiek werden toegetakeld.

De slachtoffers zouden zich na een tijd kunnen hebben bevrijden, waarop de verdachten de vlucht zouden hebben genomen. De politie werd op de hoogte gebracht en er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart, waarin drie mannen (25, 34 en 36 jaar) uit Deurne als verdachten naar voren kwamen.

De verdachten werden gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot afpersing in bende bij nacht met wapenvertoon en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen, waar beslist zal worden over hun verdere aanhouding.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter, zo laat het parket van Antwerpen weten.