Twee vrouwen betrapt in Lidl: Politie doet aantal opvallende vaststellingen

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

In een winkel van Lidl zijn twee vrouwen door de politie gearresteerd geworden nadat ze betrapt werden op winkeldiefstal.

Het was afgelopen woensdag rond 14.00 uur dat een kassierster van de Lidl in Scherpenheuvel merkte dat twee vrouwen die voor een aantal producten betaalden ook nog een aantal goederen in hun winkeltas hadden zitten. Die producten hadden ze niet op de band gelegd.

"De vrouwen werden staande gehouden en bij nazicht van hun tas door de winkelverantwoordelijke bleek dat deze gevuld was met zakjes pistachenoten", zegt het Leuvense parket.

"De lokale politie Demerdal kwam ter plaatse en ging over tot een fouillering van de kledij van de verdachten, waarbij verschillende doosjes tandpasta werden aangetroffen."

De vrouwen, een 19-jarige Wit-Russische en een 35-jarige Oekraïense, werden gearresteerd. Maar er bleken nog meer personen betrokken te zijn.

Tankstation

"Bij het verlaten van de supermarkt werd de politie aangesproken door een 21-jarige man, eveneens van Wit-Russische origine. Die zei de vrouwen te kennen en zei bereid te zijn de gestolen goederen te vergoeden. Gezien de man geen duidelijke uitleg kon geven omtrent zijn band met de verdachten en hun reisweg, werd hij eveneens naar het commissariaat overgebracht."

"In tussentijd werd door een verkeersploeg van de politie een voertuig met Poolse kentekenplaten gecontroleerd ter hoogte van het tankstation tegenover de Lidl. De inzittenden bleken een Wit-Russische man en vrouw te zijn. Zij werden ook gearresteerd nadat bij het doorzoeken van het voertuig een groot aantal voedingswaren en cosmetica werden aangetroffen."

Bij haar verhoor bekende de 19-jarige verdachte naast de feiten in de Lidl nog verschillende andere winkeldiefstallen te hebben gepleegd met de overige verdachten.

"We hebben een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens diefstal en bendevorming", aldus het parket. Alle verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter.