Verhoogde waakzaamheid in Brusselse Marollen na meerdere incidenten met jongeren

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Het is bijzonder onrustig in de Brusselse Marollen. Jongeren zorgen er voor ongeregeldheden en nemen de hulpdiensten als doelwit. De politie houdt de situatie scherp in de gaten.

Zaterdag kort na 21 uur kreeg de politie bericht dat een groep jongeren de ruiten van een crèche aan het ingooien was, in een klein straatje in de Marollen. Er was ook een bericht dat een voertuig in brand was gestoken en dus ging ook de brandweer ter plaatse.

Er werden molotovcocktails naar twee brandweervoertuigen gegooid. Er is niemand geraakt, maar de brandweer reageert aangeslagen en zal klacht neerleggen.

"Wij hebben daar een groep van een 30-tal personen uit elkaar gedreven. We hebben geen aanhoudingen kunnen verrichten want die groep was onmiddellijk weg. We openen een aantal gerechtelijke onderzoeken naar de feiten die zijn gebeurd en we doen buurtonderzoek, onderzoek van beelden om te trachten de daders te identificeren", vertelt politiewoordvoerder Olivier Slosse aan Redactie24.

Verhoogde waakzaamheid

“Ik weet niet of dit gebeurde om respons uit te lokken en dan zaken naar ons toe te gooien. Dat zou kunnen, maar ik kan niet in het hoofd van de mensen kijken. Het is niet aan mij om uitspraken over de oorzaken te doen.”

Er heerst een verhoogde waakzaamheid bij de politie, die enkele dagen geleden ook al het doelwit werd van vuurpijlen in dezelfde buurt. "Als er iets gebeurt, bestaat altijd de kans dat er kort daarna nog iets gebeurt omdat je mensen hebt die willen kopiëren of dat willen verderzetten."