Vlaams koppel mag het uitleggen in Waalse rechtbank: 'Vreselijk wat ze deden, voor de ogen van hun kind'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een Vlaams koppel moet voor de correctionele rechtbank van Marche-en-Famenne verschijnen voor slagen en verwondingen tegenover een automobiliste.

De feiten speelden zich in augustus 2019 af, op een veldweg tussen de dorpjes Tour en Heyd. Een automobiliste uit Durbuy kreeg het er aan de stok met een Vlaams koppel in een Renault Clio.

"Op een gegeven moment remde de bestuurder van de Clio hard, om de wagen vervolgens dwars over de weg te plaatsen. De bestuurder vloog uit de wagen zoals een duivel uit een doosje, greep het slachtoffer bij de arm en sleurde haar uit de wagen. Vervolgens duwde hij haar op de motorkap en verwondde hij haar", zei de substituut-procureur des Konings volgens Sudinfo.

"Daarna stapte zijn vrouwelijke reisgezel uit, die het slachtoffer eveneens klappen toediende terwijl de bestuurder haar vasthield. Hij bood haar het slachtoffer letterlijk aan." Daarna vertrokken ze. Hun dochtertje van vijf jaar zat op de achterbank.

Bumperkleven

Volgens de tegenpartij was het het slachtoffer dat in fout ging. Ze zou aan bumperkleven gedaan hebben en ook als eerste zijn uitgestapt om beledigingen te uiten. De beklaagden houden vol het slachtoffer niet aangeraakt te hebben. Het parket vraagt een celstraf van zes maanden. Op 28 oktober wordt uitspraak gedaan in deze zaak.