Vrouw is meer dan 2.000 euro kwijt: Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw is meer dan 2.000 euro kwijt nadat ze het slachtoffer werd van oplichters. Die deden zich voor als elektriciens.

Bij de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo werd het voorbije weekend een klacht ingediend door een inwoner die met een elektriciteitspanne kampte en vervolgens werd opgelicht.

"Na een elektriciteitspanne zocht zij via het internet naar een elektricien van wacht. Ze contacteerde een 0800-nummer en kreeg iemand aan de lijn die meedeelde dat er binnen de twee uur iemand ging langkomen, wat ook gebeurde."

"De twee mannen die zich aanboden, voerden handelingen uit aan de elektriciteitskast, waarbij zelfs het verzegelde gedeelte van de elektriciteitsinstallatie werd geopend."

"De vrouw moest hiervoor onmiddellijk meer dan 2.000 euro betalen via een betaalterminal, waarna echter bleek dat de panne niet verholpen was."

"Geen alleenstaand geval"

"Volgens een medewerker van Fluvius werd de dame opgelicht. Dit blijkt geen alleenstaand geval te zijn. We willen dan ook waarschuwen voor malafide elektriciens en we raden aan om goed na te gaan met wie men zaken gaat doen en vooraf goede afspraken te maken."