Walter Grootaers kijkt op van geweld tegen agenten: “Voor sommige dingen is mijn verstand te klein”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

De politievakbond VSOA vraagt via een campagne aandacht voor geweld tegen de politie. Ook enkele bekende vlamingen zetten hun schouders onder dit initiatief, waaronder Walter Grootaers

“Ik had mij al geëngageerd voor een campagne voor hulpverleners. Tijdens de campagnevoorstelling van die actie kwam ik in gesprek met Vincent Houssin die de campagne wilden doortrekken naar de ordediensten politie en brandweer. Toen vond ik het niet meer dan logisch om ook onder dit initiatief mijn schouders te zetten”, licht Walter Grootaers toe aan Redactie24.

“Eerlijk gezegd ben ik persoonlijk nog niet bij een incident betrokken geweest, maar je leest erover, je ziet de beelden op tv. Voor sommige dingen is mijn verstand dan te klein. Ik kan niet vatten dat zulke dingen kunnen gebeuren.”

Getuigenissen grijpen aan

“Ik heb niets tegen het verbale, dat men probeert uit een situatie te komen door te praten, want dat kan misschien tot oplossingen leiden. Maar vanaf het moment dat er fysiek geweld bij komt, zeker zonder dat er iets gebeurd is, dan gaat het te ver. Dat is zinloos geweld.”

“Ik vind deze campagne ook straf omdat politiemensen getuigen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Als je hun verhalen leest, dat grijpt je aan.”