Werd zwaar ongeval waarbij jonge vrouw stierf opzettelijk veroorzaakt? "Moordonderzoek gestart"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een verkeersongeval waarbij vorige week een jonge vrouwelijke passagier om het leven kwam, heeft een opmerkelijk staartje gekregen. De bestuurder van het voertuig, die de klap wel overleefde, wordt er nu van verdacht het ongeval opzettelijk veroorzaakt te hebben.

Het ongeval deed zich op vrijdag 8 januari voor op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel. Een Citroën C3 met twee inzittenden week op een bepaald moment van de linkerrijstrook naar rechts uit. Een frontale klap tegen een gebouw volgde.

De passagier van de wagen, een 29-jarige vrouw uit Vilvoorde, overleed ter plaatse. De 21-jarige bestuurder van het voertuig werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij kon tot dusver nog niet worden verhoord.

Moord?

"Uit de eerste vaststellingen van de politie, de bevindingen van de aangestelde deskundige, analyse van camerabeelden, getuigenverklaringen en een huiszoeking bij de bestuurder, blijkt dat er aanwijzingen zijn dat het verkeersongeval bewust zou zijn veroorzaakt", meldt het parket Halle-Vilvoorde.

"Gelet op deze ontwikkeling werd een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord lastens de bestuurder. De feiten zullen nu verder worden onderzocht in het kader van een gerechtelijk onderzoek."