Zeer dreigend bericht maakt mensen echt bang: "5.000 euro of zuur in je gezicht"

door: STS
gehackt - computer - phishing
Afbeelding bron: Shutterstock.com

"Tientallen ongeruste burgers melden ons dat ze via e-mail bedreigd worden door iemand die zich voordoet als ‘Kill’", laat Safeonweb weten.

Via een e-mail met als onderwerp "snelle service" dreigt de oplichter ermee om zuur in je gezicht te gooien, tenzij je 5.000 euro betaalt.

"Deze week nam een klant contact met me op en vertrouwde me de missie toe om zuur op je gezicht te spatten. Snel, pijnlijk en voor het leven", klinkt het in het bericht.

"Ik ken al je routes, je adres en zelfs je route om naar het werk te gaan of je boodschappen te doen. Ik bied je aan om me 5.000 euro te betalen. Als ik geen geld ontvang, zal ik de missie vervullen", gaat het verder. Onderaan dit artikel vind je het integrale bericht.

Wat te doen?

"Het bericht komt zeer dreigend over en maakt mensen echt bang", zegt Safeonweb.

"Het valt op dat het bericht in slecht Nederlands is opgesteld. Het is vermoedelijk een vertaling van de ‘hitman scam’ die in Angelsaksische landen al langer de ronde doet."

"Reageer niet op dergelijke berichten en verwijder ze onmiddellijk", raadt Safeonweb aan.

"Deze berichten worden willekeurig verzonden. Als je het bericht beantwoordt, geef je het signaal dat je e-mailadres in gebruik is en kan je opnieuw opgelicht worden."

Oplichting
Afbeelding bron: Safe on web