Zwangere vrouw verliest baby na mishandeling door ex: Hij mag niet worden vervolgd voor de dood van het kind

door: STS
Zwangerschap
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een zwangere vrouw die het slachtoffer werd van partnergeweld, is daardoor haar ongeboren baby kwijtgeraakt. Alsof dat nog niet erg genoeg is, kan de dader niet vervolgd worden voor de dood van het kind.

Tiffanie verloor haar baby Lounes na acht maanden zwangerschap doordat ze mishandeld werd door haar ex. Nadat ze enkele weken eerder met hem gebroken had, voelde ze plots hevige pijnen. In het ziekenhuis bleek ze te bloeden uit een scheur in de milt, veroorzaakt door een slag die ze een maand eerder van haar ex gekregen had. Haar kindje bleek overleden.

Het dossier wordt behandeld door het parket van Charleroi. De man riskeert enkel vervolgd te worden voor slagen en verwondingen, maar niet voor de dood van de baby. "Omdat een foetus nog niet geboren is en dus nog niet de wettelijke status van een persoon heeft", legde een advocaat uit tegenover RTL Info.

Tiffanie vraagt een aanpassing van de wet. "Het ontmenselijkt mijn kind in feite. Ze vertellen me dat mijn zoon strafrechtelijk niets waard is."