Frank Duboccage voorspelt: "Dat wordt wellicht de warmste dag"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: VTM

Het heeft lang geduurd, maar er komt een drogere en warmere periode aan. Weerman Frank Duboccage kondigt dagen met zomerse warmte aan.

Zaterdag wisselden wolken en opklaringen elkaar af. Hier en daar was er kans op enkele buien. In de latere namiddag werd het helemaal droog vanaf het westen. Het werd 19 graden.

"Nog één dagje waarbij het weer enigszins tegenvalt en waarbij het kouder is dan normaal. Vanaf zondag fleurt het weer opnieuw op, met zonnige perioden. En het wordt ook een pak warmer, met drie zomers warme dagen", zei Frank Duboccage op VTM.

De komende nacht wordt het 12 graden in Vlaanderen, bij helder weer. Zondag wordt het 23 graden in het binnenland en 21 graden aan zee. "We starten met veel zon, in de loop van de dag komen er wat stapelwolken."

Warmer en kans op warmteonweer

"Ook maandag en dinsdag gaan we profiteren van dat hogedrukgebied. De wind draait dan naar oostelijke richting, waardoor nog warmere lucht onze richting uit kan komen. De warmste dag zal wellicht dinsdag zijn, met 27 graden."

"En ook woensdag blijft het nog warm, bij 26 graden. Dan wordt het zwoel, en op het einde van de dag is er een kleine kans op een warmteonweer."