Gaat er veel sneeuw vallen? Weerman Bram Verbruggen doet duidelijke voorspelling

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen denkt dat er in Vlaanderen niet veel sneeuw zal vallen vanaf zondagavond. Hij voorspelt dat het voornamelijk bij regen zal blijven.

"Zaterdag ging koud van start, met veel wolken in het westen van het land. Daar bleven de minima net positief. In het centrum en in het oosten van het land waren de opklaringen veel breder, maar de minima zaten daar onder het vriespunt. In de loop van de dag bleef het op de meeste plaatsen droog, met temperaturen tot 5 of 6 graden", zei Verbruggen op Eén.

"De komende nacht verwachten we brede opklaringen, waardoor het koud wordt. Er zal ook nevel en mist komen opzetten. In combinatie met negatieve temperaturen zorgt dat voor gladde wegen."

Neerslag

"Zondag start koud en grijs, maar in de loop van de dag komen er opklaringen, bij temperaturen tot 4 graden. In de nacht van zondag op maandag en 's maandags overdag verwachten we regelmatig periodes van neerslag. Op sommige plaatsen zal dat winterse neerslag zijn, maar op de meeste plaatsen in Vlaanderen verwachten we regen."