Helse ochtendspits met spekgladde wegen verwacht: "Dan spoelt al ons strooizout weg"

door: STS
Ongeval - sneeuw
Afbeelding bron: Photonews

Het verkeer dreigt donderdagochtend op sommige plaatsen grote hinder te gaan ondervinden van de sneeuwbuien die voorspeld worden.

In de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Luik gaat er een laagje sneeuw vallen, net zoals in het Brusselse. Het KMI kondigde al code geel af voor gladheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer vreest voor een moeilijke ochtendspits.

"Het gaat deze nacht vriezen en in combinatie met de voorspelde neerslag kan dit ervoor zorgen dat het glad wordt vannacht, alsook donderdagochtend", vertelde Katrien Kiekens van het Agentschap Wegen en Verkeer aan VTM.

"Het KMI spreekt van gemengde neerslag, dus dat kunnen sneeuwbuien zijn, maar dat kan ook regen zijn. En regen is eigenlijk extra gevaarlijk. Mensen zien de regen op het wegdek niet en de regen kan ervoor zorgen dat het zout dat we vannacht gaan strooien wegspoelt, waardoor het wegdek spiegelglad wordt."

"We vragen aan iedereen om donderdagochtend op te letten, om rustig te rijden en om afstand te houden. Als het ergens sneeuwt, vragen we om dit door te sturen naar de KMI-app."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24