Jacotte Brokken kan niet langer zwijgen: "Het is vreselijk"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Eén

VRT-weervrouw Jacotte Brokken zegt het ronduit vreselijk te vinden welk weer we de komende dagen krijgen. Het lijkt wel herfst in plaats van zomer.

Dinsdag werd een wisselvallige dag, met wolken en opklaringen die elkaar afwisselden, en met buien die over het land trokken. Het kwik klom niet hoger dan 17 à 18 graden.

"De mensen van het KMI die ik vanochtend heb gesproken, zeiden: 'Voor november valt het wel mee.' Maar we zitten in juli natuurlijk", zei Jacotte Brokken op Radio2. "Het is vreselijk. Maandag was het nog zeer aangenaam, maar het gaat een paar dagen van dit zijn, vrees ik."

Vannacht wordt het 10 tot 14 graden in Vlaanderen. "Het wordt tijdelijk iets meer stabiel, en iets droger. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe en kan er wat regen vallen, vooral over het westen en noordwesten van het land."

Welk weer woensdag?

"Woensdag gaat die regen het hele land binnen trekken", voorspelt Brokken. "Het wordt opnieuw een wisselvallige dag, met veel wolken en regen. In de namiddag wordt het droger vanaf het westen. De temperaturen liggen rond de 19 graden."