KMI ziet geen leuke maandag op ons afkomen, ook wat sneeuw van de partij

door: BVDO
smeltende sneeuw
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vandaag kwamen er in het hele land opklaringen en bleef het nagenoeg overal droog bij temperaturen rond 8 graden in het centrum van het land.

Vanavond zal de bewolking toenemen, zo meldt het KMI. Er komt een storing aan die onze kust tegen middernacht zal bereiken. Die storting trekt met neerslag in de loop van de nacht over het land.

“Achter de storing ontwikkelen er zich opklaringen in het westen tegen zonsopkomst. In Laag- en Midden- België valt er regen, maar in de Ardennen kan de neerslagzone een winters karakter aannemen”, weet het KMI.

Maandag volgt er heel wat regen en buien. In de Ardennen blijft de neerslag winters, met een sneeuwlaag van enkele centimeters tot gevolg. In het westen is de kans op een opklaring veel groter en blijft het droger. Er staat wel veel wind, met pieken tot 90 kilometer per uur.

Dinsdag begint regenachtig, maar in de loop van de namiddag wordt het droger. De temperatuur bedraagt in het westen 10 tot 11 graden. De wind neemt af in kracht.

“Woensdag kan er af en toe wat lichte neerslag vallen, maar blijft het toch vaak droog. Het is dikwijls zwaarbewolkt met tussendoor ook enkele opklaringen”, klinkt het nog. Het blijft met 10 graden vrij zacht.

Voor de rest van de week blijft het bewolkt met geregeld wat neerslag. Zaterdag zou het droger worden, met bredere opklaringen.