Opvolger Frank Deboosere al bekend: Het is een vrouw en dit is ze

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Enkele dagen voor VRT-icoon Frank Deboosere op pensioen gaat, is zijn opvolger bekend. Het gaat om de 30-jarige Jacotte Brokken.

Frank Deboosere wordt maandag uitgezwaaid. Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen weten nu wie hun nieuwe collega wordt op de weerdienst.

Dat wordt Jacotte Brokken, een 30-jarige vrouw uit het Waasland, die al werkzaam was bij de VRT.

"Jacotte is afgestudeerd als chemicus aan de Universiteit van Antwerpen en geeft les aan toekomstige journalisten aan de Arteveldehogeschool in Gent", klinkt het bij de openbare omroep.

"Sinds 2019 werkte ze ook als digital creative achter de schermen mee aan VRT-projecten. Ze heeft veel ervaring met wetenschapscommunicatie. Ze geeft lezingen, workshops en maakt podcasts en online video's over wetenschap."

"Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten", zegt ze zelf. "Want dat is uiteindelijk wat het weer is: de complexe weermodellen en voorspellingen van het KMI vertalen naar een handig en verstaanbaar weerbericht voor een breed publiek."

Brokken zal twee dagen per week te horen en te zien zijn. Op 3 april maakt ze haar debuut als weervrouw: rond 11.30 uur op Radio 2 en om 20.10 uur op Eén.

Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRTNWS