Sabine Hagedoren bevestigt: "Er komen deze week nog winterse buien"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De week begint met zachtere temperaturen, maar geregeld valt er ook neerslag. Het weekend wordt wisselvallig en koud en brengt nieuwe winterse buien met zich mee.

"Er komt vannacht een kleine depressie die via de Noordzee naar Nederland trekt", zegt weervrouw Sabine Hagedoren aan Radio 2. "Antwerpen en Limburg kunnen vanavond wat neerslag krijgen, die een beetje winters kan zijn afhankelijk van de temperatuur. De rest van het land krijgt brede opklaringen, maar dat betekent dan weer rijm- en ijsplekken vannacht en morgenochtend. Opletten dus!"

"Dinsdag is niet zo slecht. Er is zon met wat wolken en enkele lichte regenbuien. Na de middag komen er meer wolken, met later smeltende sneeuw en regen. Woensdag stijgt de temperatuur tot 7 graden, met enkele buien. Het blijft vooral droog met opklaringen."

"Donderdag wordt veel wolken en in het noordoosten sneeuw of smeltende sneeuw. Vrijdag wordt het nog wat warmer, tot zelfs 10 graden, maar dan zijn er veel buien. Het weekend wordt wisselvallig met winterse buien, want de temperatuur zakt naar ongeveer 2 graden."