Sabine Hagedoren heeft goed nieuws: "Het wordt warm voor de tijd van het jaar"

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Storm Corrie trok vandaag over ons land. Die zorgde voor een strakke wind en regen.

"Vanavond krijgen we nog een paar buien over het oosten. Daarna wordt het even droger, maar een nieuwe storing laat niet lang op zich wachten. In de Ardennen daalt de temperatuur naar -2 graden tot 5 graden in het westen van het land", legt Sabine Hagedoren uit bij Radio 2.

"Morgen opnieuw een strakke wind met rukwinden tot 50 à 60 kilometer per uur. Er is eerst nog lichte regen, met kans op winterse neerslag in de Ardennen. Later gaat het ook daar over in regen. Het wordt daar 3 graden en elders kan het 10 graden worden. We komen dus in zeer zachte lucht."

"Woensdag zijn er nog redelijk wat wolken met regen. In het westen blijft het wel droger. We blijven in die zachte lucht met maxima tot 12 graden."

"Donderdag veel wolken met wat lichte regen of motregen. Vrijdagochtend krijgen we te maken met een actieve regenzone, maar in de loop van de voormiddag wordt het droger met zelfs brede opklaringen. Temperaturen van 4 tot 7 graden."

"In het weekend gaat het opnieuw naar 9 à 10 graden. Zaterdag zijn er ook opklaringen en is het meestal droog. Eenzelfde weerbeeld is er ook op zondag."