Sabine Hagedoren heeft goed nieuws: “Vanaf dan wordt het opnieuw wat warmer”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Het is vandaag maar een droevige dag op weergebied. We krijgen veel buien over ons heen en er staat ook een stevige wind.

“Vanavond en vannacht is de storing weg. Er kunnen een paar fikse buien zijn en nog rukwinden tot 70 kilometer per uur. Temperaturen van 5 tot 11 graden”, licht Sabine Hagedoren toe bij Radio 2.

“Morgen blijft het zeer wisselvallig met buien en kans op een donderslag. Het wordt maar 13 graden. Dat is écht wel koel weer.”

“Woensdag starten we met zon. Er zijn ook buien mogelijk. Die worden later op dag intenser. Het wordt zo’n 13 à 14 graden.”

“Donderdag wordt het rustiger met brede opklaringen. Het wordt droger met 15 graden. Donderdag wordt de mooiere dag.”

“Vrijdag zijn er telkens wat opklaringen in het oosten maar vanaf het westen komt er een storing opzetten die ‘s nachts voor heel wat regen kan zorgen. In de loop van de dag zien we de wolken al toenemen.”

“Zaterdag blijft droger over het oosten. Elders in het land kunnen er nog buien vallen. Het wordt warmer met 17 graden.”

“Die 17 graden zijn de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Die temperatuur halen we ook op zondag en maandag. Er kan hier en daar wel een bui zijn.”