Sabine Hagedoren moet foutje toegeven: "Is anders dan we gedacht hadden"

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

We blijven deze week zeer mooi en warm weer krijgen. De vorige week aangekondigde onweersbuien zullen echter wat later dan voorzien langskomen.

Vannacht wordt het weinig bewolkt. Dinsdag zijn er wel meer wolken dan vandaag en de temperatuur wordt met 28 graden in het binnenland wat lager dan maandag. Aan de kust is het nog wat koeler door een zeebriesje.

"Woensdag zijn we er gloeiend bij met temperaturen tot 32 graden", kondigt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2 aan. "Aan de kust zal het zelfs tot 26 graden zijn. Er is een kleine kans op een buitje, maar meer niet."

Nochtans had Hagedoren vorige week voor woensdag zware onweersbuien aangekondigd. "Daar zaten we inderdaad fout", gaat de weervrouw verder. "Zelfs donderdag blijft de temperatuur hoog, tot 31 graden. De kans op een onweersbui is groter, maar die verwachten we nu vooral op vrijdag."

Het weekend wordt iets koeler, met temperaturen rond de 23 graden. Zaterdag kan er na de middag een lokale bui vallen, zondag blijft het wellicht de hele dag droog.