Sabine Hagedoren waarschuwt: “Dan gaat het serieus gieten”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

We kregen vandaag erg wisselvallig weer. En wat er ons nog te wachten staat de komende tijd is ook niet fraai.

 

“Vanavond is het droog en in het tweede deel van de nacht gaat het licht regenen. Tot 8 graden in de Ardennen. In de rest van het land tussen 8 en 12 graden”, licht Sabine Hagedoren toe bij Radio 2.

“De regenzone trekt morgen heel traag over het land. Zo kan het allicht een hele dag droog blijven in het oosten van het land.”

“Aan de kust zien we veel wolken morgenochtend met regen. Begin van de namiddag bereikt die storing het midden van het land en tegen de avond het oosten van het land. Er zijn ook rukwinden tot 55 kilometer per uur mogelijk.”

“Zaterdag is het in het oosten van het land nog lang droog met opklaringen. Het wordt een redelijk goede dag met zon en wolken. Tegen de avond komt er regen en wind. Het wordt zo’n 17 graden. Tegen het einde van de dag kunnen er rukwinden tot 80 kilometer per uur komen.”

“Er kan dan ook intense regen vallen. Er kan lokaal tot 50 liter per vierkante meter vallen. Het gaat dus serieus gieten.”

“Maandag komt er een droge periode aan met 15 graden. Dinsdag gaat het opnieuw regenen. Tegen de avond komen er opklaringen, maar er staat ook nog altijd behoorlijk wat wind. Echt herfstweer dat we krijgen.”

“Vanaf donderdag zouden er meer opklaringen komen. Dan stijgt de luchtdruk.”