Sabine Hagedoren waarschuwt iedereen om vanmiddag en vanavond heel voorzichtig te zijn met dit noodweer: “Wateroverlast is zeker mogelijk”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Het wordt vandaag een uitgeregende dag. Er valt heel veel neerslag en lokaal kan het ook gaan onweren.

“De meeste regen verwachten de komende uren in de provincie Namen. Daar kan meer regen dan normaal wat er normaal valt in een maand. Het KMI kondigt daar ook code rood af”, legt Sabine Hagedoren uit bij Radio 2.

“Maar ook in de provincie Limburg kan het naar neerslaghoeveelheden gaan van 100 liter water per vierkante meter. Moet je weten dat er in een hele maand zo’n 70 liter per vierkante meter valt.”

“Voor de provincies Luik, Luxemburg en Limburg gaat het om code oranje. Ook daar kunnen er langdurige regenvlagen zijn en felle regenbuien met eventueel onweer.”

“Voor de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Waals Brabant, Henegouwen en ook voor Brussel gaat het tot 20 liter water per vierkante meter. Niet overal zal er zoveel vallen.”

“Die onweerszone blijft nog een hele namiddag over het land, vooral in het oosten. Als het onweert kunnen er windvlagen komen en ook wateroverlast is mogelijk. Wees voorzichtig in dergelijk weer.”