Sabine Hagedoren waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke ochtendspits

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren waarschuwt voor winterse buien, die de komende nacht en woensdagochtend voor gladheid kunnen zorgen.

Dinsdag werd een grijze dag, met buien. De maxima werden 's ochtends al bereikt. Later op de dag werd het 7 graden, en 's avonds nog wat frisser.

"Ook vanmiddag moeten we nog rekening houden met buien vanaf het noordwesten. En voor de provincie Limburg en voor het zuiden van het land kan die neerslag zelfs winters worden", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

De komende nacht klaart het op en koelt het verder af. "We krijgen vrieskou in de Ardennen en een temperatuur rond of net boven het vriespunt in het centrum van het land. Enkel aan zee blijft de temperatuur met 4 graden ruim boven het vriespunt."

"Buien in de loop van de nacht gaan in Vlaanderen winters worden. En als er een intensere bui tussen zit, krijgen we misschien tijdelijk sneeuw. Dus oppassen voor gladde wegen. Ook woensdagochtend moeten we daar rekening mee houden."

Woensdag volgen er mogelijk nog een aantal winterse buien. "In de loop van de dag wordt het wel zo goed als droog en komen er opklaringen. We gaan naar een graad of 8 à 9", voorspelt Hagedoren.