Sabine Hagedoren ziet deze week niet veel goeds op de weerkaarten: “Kunnen een paar felle exemplaren tussenzitten”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Het viel vandaag eigenlijk nog wel goed mee qua weer. Alleen is het van korte duur.

“Vannacht trekt een regenzone van west naar oost. Intussen zal ook de wind weer aantrekken”, legt Sabine Hagedoren uit bij Radio 2. “Er kunnen rukwinden zijn tot 50 kilometer per uur.”

“Morgen wordt het tijdelijk droog met opklaringen. Er zijn dus ook nog wel goede momenten. Rond de middag verschijnen er de eerste buien aan zee en die trekken daarna het binnenland in. Daar kunnen een paar felle exemplaren tussenzitten met maar 12 graden. We gaan een dikkere jas moeten aantrekken.”

“Woensdagnacht zijn er opnieuw veel wolken en buien die van west naar oost trekken. Donderdag zijn er opklaringen maar ook buien met eventueel een donderslag. De meeste zon is er aan de kust. We behouden die 12 à 13  graden.”

Ook weekend blijft slecht

“Vrijdag komen er in de loop van de dag alweer meer wolken opdagen. De westelijke provincies zullen wel te maken krijgen met regen. Hoe meer je die dag naar het oosten gaat, hoe droger.”

“Ook in het weekend blijft het grijs. Zaterdag komt er regen vanaf de Franse grens. Daarna wordt het droog met veel zon en later komen er dan vanuit Duitsland wolkenvelden. Het is wel de droge dag van het weekend.”

“Zondag is grijs en somber. In het oosten gaat er heel wat motregen vallen. Begin volgende week zou de kans op beter weer groter worden.”