Sabine Hagedoren ziet het somber in: “Zo’n weer een hele week lang”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Vandaag waren er opklaringen en regen. Van het weer dat ons te wachten staat worden we niet vrolijk.

“Vanavond blijft het grotendeels droog weer. Er zijn brede opklaringen”, licht weervrouw Sabine Hagedoren toe bij Radio 2. “In de Ardennen gaan er zich later wel lage wolken vormen. We krijgen na middernacht wolken en licht gedruppel.”

“Morgen gaat het regenen. Dan kan er zelfs veel regen vallen. Er valt dan zo’n 10 tot 30 liter water per vierkante meter. De meeste neerslag is voor het westen van het land. Na de middag wordt het opnieuw droger bij 17 graden. Er zijn ook rukwinden tot 50 kilometer per uur.”

“Het is een heel weekend een komen en gaan van buien. Het weekend zal heel wisselvallig verlopen. Zaterdag kunnen er rukwinden zijn tot 60 kilometer per uur.”

“Zondag mogen we ons dan wel aan wat meer opklaringen verwachten. E zijn dan ook minder buien. Het wordt zo’n 15 à 16 graden.”

“Maandag stijgt de luchtdruk. We gaan naar 16 graden met droog weer tot ‘s avonds. Daarna komen er opnieuw een reeks buien.”

“Die buien blijven voor de rest van de week. Ze wisselen af met opklaringen. De temperaturen zitten altijd in de buurt van 15 graden. We krijgen dus echt herfstweer.”